woensdag 18 maart 2009

De derde week

Ik kom net thuis van weer ruim anderhalf uur sporten.....goh wat is dat lekker en wat ben ik blij dat het ook nog steeds zo goed gaat. Eigenlijk is het best raar, want ik word dan elke dag bestraald....vandaag zelfs 2x ( ivm het onderzoek) ....en toch ben ik de conditie nog steeds aan het opbouwen. Dat geeft écht een zeer goed gevoel.

Mijn linkerborst is inmiddels wel wat gevoelig, maar met een zgn. "stootkussen", zoals ik het zelf maar noem, dat extra stevigheid en bescherming geeft is het allemaal goed te doen.
Volgens mijn taxichauffeuse zie ik er stralend uit, ik heb gezegd dat dat misschien wel door de bestralingen komt en wie weet word ik zo wel een "lichtend" voorbeeld. Maar goed....alle gekheid op een stokje; ik mag niet klagen, ik voel me goed, ik heb door het sporten een gestructureerd leventje gekregen en tot nu toe valt alles nog mee. Ik besef maar al te goed dat wat dat betreft ik mezelf tot nu toe gelukkig mag prijzen; er zullen heus nog wel dagen en momenten komen waarin ik mezelf niet goed zal voelen en het een stuk zwaarder zal zijn, maar dit heb ik dan toch maar vast "mooi" meegenomen!!
Eergisteren ontdekte ik trouwens een wondje op mijn linkerarm, en dat zag er niet zo mooi uit, en dan beginnen alle toeters en bellen weer te rinkelen. Dus heb ik er gisteren de arts in het ziekenhuis naar laten kijken en die stelde me gerust dat er niets aan de hand was en dat het vanzelf weer weg zou trekken. Wel gaf hij aan dat deze reactie heel normaal is, omdat het vertrouwen in je lichaam even helemaal weg is. Hij vertelde dat dat vertrouwen in de loop van de tijd wel weer terug komt, maar dat heeft veel tijd nodig en tot die tijd mag ik met alle kleine klachten aan de bel blijven trekken!!

Voor ca. 5 weken terug heeft de fysiotherapeut mijn linkerarm opgemeten, dit om eventuele oedeemvorming te kunnen "volgen". De eerst meting gaf een uitkomst van 4,9% ( vraag me niet hoe hij dat getal berekent, maar ik neem aan dat het iets met vocht te maken heeft)
Bij de 2e meting (ca. 2,5 weken geleden) was de uitkomst ineens ongeveer 11%, dat was niet zo mooi, want dat betekende dat er dus inderdaad meer oedeemvorming had plaatsgevonden.
Sinds van de week heb ik van de "fysio-fitness therapeutes", enkele armoefeningen erbij gekregen en dat ging best goed. Tevens wordt door de fysiotherapeut die gespecialiseerd is in lymfedrainage de arm/oksel goed gemasseerd. Dit heeft tot, het zeer prettige, gevolg dat de vochtophoping in mijn oksel zo goed als weg is en ......gisteren werd de arm weer gemeten en gaf als uitkomst 4,8%, dus ook in de arm is het vocht weer een stuk verminderd.
Kijk....dat zijn de berichten die bevestigen dat ik goed bezig ben!!

Intussen heb ik heel wat lieve vrienden/vriendinnen op bezoek gehad.....heel gezellig. Ik moet geregeld omschakelen van het Maas en Waalse taalgebruik naar het Achterhoekse dialect en weer terug en dan ook soms nog wat "Liemers geklets" er tussendoor.

Verder heb ik deze week niet zo heel veel te melden, morgen ga ik met mijn oudste zus een dagje naar de stad, na de bestraling, ik hoop dat de zon zich dan weer laat zien.

Groetjes Hera

Geen opmerkingen: