zaterdag 6 juni 2009

Leuke dingen doen!!

Het is ruim anderhalve week geleden dat ik de 2e kuur heb gehad. De eerste week was weer "wiebelig" en het is vooral vervelend dat alle slijmvliezen uitdrogen, met als gevolg dus die droge mond, maar ook droge neus en ogen en dat is soms erg ongemakkelijk. Maar met de nodige hulp, in de vorm van oogdruppels en neuszalf (Ik heb inmiddels een behoorlijke huisapotheek) kan ook dat probleem een heel eind opgelost worden. Alleen de contactlenzen kan ik bijna niet meer in hebben, dus ben ik nu continu brildragend.

Verder ben ik erg "braaf"en doe netjes wat de zuster zegt: vooral leuke dingen doen. Wel moet ik daarbij goed opletten, want leuke dingen kosten wel heel vaak ook geld, en je kunt natuurlijk niet aan de gang blijven, maar het kan ook zonder dat het al te veel geld kost.

Donderdag 4 juni zijn we naar Scheveningen en Den Haag geweest. Ik en mijn nichtje, die net alle examens afgerond had. Met de auto tot aan het Transferium "Hoornwijck" gereden, daar de auto geparkeerd voor 4 euro en daar kregen we een dagkaart voor de tram bij voor ons alle twee, geen geld dus! Met de tram naar het Centraal Station van Den Haag was van daaruit
ca. 15 minuten. Daar overgestapt op de trein naar Scheveningen. In Scheveningen stond een groot zandsculptuur, wat we graag wilden zien en dat was zeker de moeite waard.

Daarna een eind over het strand gewandeld en geprobeerd de meeuwen vanuit de hand te voeren, maar dat lukte niet. Maar als je het brood in de lucht gooit, dan vliegen ze er met een stel op af en vangen het brood zo uit de lucht.
Oh ja.....en mijn "Toupim" ( Haarwerk) is dus zeewindproof oftewel zeewaardig!!




Het weer viel mee, het was wel fris en de zee was erg onstuimig. Wij hebben de `halve sinaasappelroute` langs het strand gelopen. Was zo raar, om de ca. 50 meter lag er steeds een halve sinaasappel in de branding op het strand.
De barkeeper van een cruiseschip moest zeker van zijn sinaasappelresten af!!!
We waren het er trouwens allebei over eens dat `De Pier` van Scheveningen maar een oud en aftands ding is!


En toen brak de zon door en werd het zelfs even zeer aangenaam.....daar hebben we dan ook lekker gebruik van gemaakt. We hebben een hele tijd op een terras gezeten onder het genot van zoete witte wijn met ijs! Er is geen beter leven dan een goed leven....het was heerlijk!
Toen het weer bewolkt werd en het ook wat ging miezeren zijn we naar Den Haag gegaan. Eerst een tijdje `geshopt`, maar dat kost geld en is nogal vermoeiend, en aangezien we toch in Den Haag waren werd het tijd om de toerist uit te gaan hangen. Want als je in Den Haag bent moet je de volgende dingen toch wel gezien hebben:
Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koningin Beatrix
De buitenkant van `het Binnenhof`met op de brug alle provincievlaggen. Verder moet je wel oppassen in Den Haag, want er rijden politie-escortes heen en weer. Bij ons kwam de president van Kazachstan langs!
Het torentje van de Minister President en het Mauritshuis!

De binnenzijde van `het Binnenhof` met de Ridderzaal
Ondanks het feit dat er Europese verkiezingen waren was het erg rustig op het Binnenhof.



En dat alles nog gefotografeerd met mijn oude camera, de Canon EOS 300D, een hele fijne camera, waarmee ik de afgelopen jaren meer dan 15.000 foto´s gemaakt heb, en die ik zeker erbij blijf behouden. Maar het vakantiegeld heeft inmiddels zijn bestemming gevonden in de Canon 450D. En nu maar oefenen, en uitzoeken hoe het allemaal werkt. Volgende week vrijdag heb ik de volgende bruiloft die ik mag fotograferen en dan wil ik de camera al wel een beetje kennen. Maar goed, met de autofocus kom ik een heel eind en de oude camera gaat natuurlijk ook mee!!
Ik ben er als een kind zo blij mee!!
Gisteravond al flink wat foto´s gemaakt en het is echt een fijne camera. Morgen of zo maar weer eens langs de Waal door de uiterwaarden lopen en daar de nodige opnames maken!!
Groetjes Hera

Geen opmerkingen: