dinsdag 16 september 2008

Bloemencorso

Elk jaar wordt op de 2e zondag van september het Bloemencorso van Lichtenvoorde gehouden. Ik heb daar gewoond en als kind ook aan zo'n wagen meegeholpen, dus blijft het elk jaar "trekken" om daar naar toe te gaan en te kijken. Intussen heb ik dus minimaal 35 x dat corso gezien en het blijft mooi!
De laatste jaren is er een traditie ontstaan dat we in Lievelde het hele weekend gaan kamperen, fietsen mee en op zondag fietsen we dan naar Lichtenvoorde om daar zeer luxe het corso te bekijken. Zeer luxe....omdat de moeder van een van de vrienden daar woont en het tuinmeubilair van zichzelf en de buurvrouw langs de weg zet, waardoor wij dus zeer relaxed het corso kunnen bewonderen. Met dank aan haar en de buurvrouw dus!!....ook vanwege de verwennerij erbij: gebak, soep, salades, stokbrood, chips en ga zo maar door. Het was weer super verzorgd.

Ik heb van zaterdag op zondag in een klein tentje geslapen, met een graad of 3-4 niet écht heel warm, maar met een pyama aan en daarover 2 vesten, een paar dikke kousen heb ik toch lekker geslapen.
Het weer was helemaal super, strakblauwe lucht en lekker uit de wind was het al gauw een prima temperatuur en konden we lekker buiten ontbijten.



Het corso was weer prachtig ............

"Ondermijnen"


De winnaar van dit jaar: "Herfsttooi"


Een verzameling foto's van allerlei wagens
Er waren dit jaar zelfs buitenlandse showbands
De mensen in het blauw waren Fransen en dan zou je denken dat die andere uit Schotland komt, maar dat was niet zo, die kwam uit Leeuwarden. Maar goed.....sommige Friezen willen dat Friesland onafhankelijk wordt van Nederland, dus eigenlijk zijn dat dan ook "buitenlanders"!!



De "Rolling Stones".....die vond ik écht supermooi!!




"Netwerken"
"Witte Wieven"
"Vreemde vogels"
Het was weer een gezellig weekend, altijd weer leuk om daarna ook even over de kermis te lopen en oud klasgenoten en bekenden tegen te komen.
Ik denk dat we de traditie nog wel een tijdje voortzetten.

Geen opmerkingen: